Electronic Environment 2018

Electronic Environment arrangerades för första gången 2007 i Göteborg av den erkända facktidningen med samma namn. Sedan dess har evenemanget arrangerats vartannat år. När EE18 nu arrangeras i Kista, april 2018, är det alltså för sjätte gången, återigen parallellt med Scandinavian Electronics Event, S.E.E 2018. Denna gång arrangeras Electronic Environment i ett utbildningsformat.

Missa inte årets stora utbildningshändelse inom elektronikmiljö!

Idag öppnar Electronic Environment portarna till exklusiva heldagsutbildningar och workshops inom högaktuella teknikområden – parallellt med S.E.E. Boka in ditt deltagande på på plats till kurserna inom EMC, ESD och Internet of Things och ta del av fem mycket erfarna kursledares kompetens och erfarenheter. Det här är ett utbildningstillfälle du inte skall missa! 

25-26 april 2018, Kistamässan, Kista Science City

Electronic Environment är mötesplatsen för dig som vill hålla dig uppdaterad och fortsätta fortbilda dig inom elektronikmiljö. Behovet av kompetens och nya resurser inom elektronindustrin har skapat en ökad efterfrågan på utbildningar och spetskompetens. Det har vi tagit fasta på och ger dig möjligheten att medverka på exklusiva heldagsutbildningar och workshops inom EMC, ESD och Internet of Things.

 

Det händer mycket inom elektronikindustrin – och det går fort. Aldrig tidigare har vi sett en sådan ström av innovationer och nya produktområden. Det betyder nya utmaningar för dig som arbetar med exempelvis utveckling, konstruktion, produktion och kvalitetsfrågor. Dessutom står 5G för dörren inom en snar framtid, och vi kan förvänta oss en fortsatt accelererande utveckling inom många områden.

 

Electronic Environment koncentreras därför 2018 på kompetensutveckling och ger dig möjlighet att medverka på heldagarsutbildningar och workshops inom EMC, ESD och Internet of Things. Tre viktiga områden som är i behov av spetskompetens!

EMC – 25 april

EMC är hetare än någonsin! Den snabba teknikutvecklingen inom många områden innebär nya utmaningar inom EMC. Michel Mardiguian återkommer som kursledare inom EMC även i år. Michel har under många år utbildat elektronikingenjörer över hela världen och har, bland mycket annat, skrivit åtta handböcker om EMC varav två är översatta på japanska och kinesiska.

 

ESD – 26 april

God kunskap är en förutsättning för ett bra ESD-skydd och i vissa fall kan ESD-skydd dessutom vara en kritisk säkerhetsrisk! Missa inte heldagskursen med workshops, med två mycket erfarna utbildare och föreläsare, prof. Dag Stranneby och Anders Molander. ESD-kursen vänder sig till dig som dels behöver en grundläggande kunskap om elektrostatik, dels vill få tips om mät- och skyddsmetoder för ESD i praktiken.

 

Internet of Things – 26 april

Visionen mot Internet of Things (IoT) i full skala innebär att elektroniska system, både trådlösa och icke trådlösa, kommer att bli samlokaliserade överallt i samhället. Vardagsföremål som hushållsapparater, kläder och accessoarer, men även maskiner, fordon och byggnader, kommer i större utsträckning förses med sensorer, datorer och internetuppkoppling, som gör att de kan prata med varandra. Nya förutsättningar som väcker nya frågor, och kräver ny kunskap. Kursledare med mycket stor erfarenhet från området är Kia Wiklundh och Sara Linder.

 

 

Registrera dig on-line.

1 dag: 3 950 kr, 2 dagar: 5 750 kr

(I kursavgiften ingår fika, lunch samt kursdokumentation)

 

Electronic Environment 2018 – Parallellt med S.E.E. 2018

EE 2018 arrangeras parallellt med Nordens största mötesplats för den professionella elektronikindustrin, Scandinavian Electronic Event, på Kistamässan. Tillsammans ger det en oerhört spännande mötesplats med stora möjligheter för intressanta möten, för såväl kursdeltagare, mässbesökare som utställare – en dynamisk träffpunkt för ny kunskap, nya kontakter och nya affärer.