Svenska IEEE EMC: Vi borde träffas snart!

Som alla andra . sitter vi och hukar oss under smittspridningen som dominerar all verksamhet. Allt detta elände har dock lärt oss att vi inte behöver göra allting på samma sätt som vi alltid har gjort. För oss inom IEEE EMC innebär det att vi nu försöker blanda vår verksamhet med ömsom digitala som fysiska träffar. Konkret innebär det att vi siktar på ett Sverige-möte i digital form i april, vi jobbar nu med att få ihop agendan till detta.

Utöver detta planerar vi också för ett fysiskt möte i Skåne/Blekinge till hösten, då vi hoppas att det ska vara möjligt att genomföra detta. Vi tror det finns ett stort uppdämt behov av att träffa sina kollegor inom området och prata av sig om sina funderingar som man har på sin egen kammare. Vi ska försöka gå ut med det så snart vi har pusselbitar på plats, så att alla kan planera in i sin kalender.

 

En annan aktivitet som vi har tagit oss an är att få en bättre bild av situationen på universitet och högskolor. Hör gärna av er med tips om utbildningsverksamheter som pågår på våra lärosäten!

Dessutom vill vi gärna uppdatera läget om vilka doktorander som finns inom EMC. Maila direkt till oss om ni läser detta!

 

Så vi hoppas på en ljusnande framtid, nu när vårsolen tittar fram!

 

Lennart Hasselgren
Ordf. Swedish Chapter IEEE EMC