Senaste testutrustningen på Testers’ Day 2019

Testers’ Day . kommer tillbaka på AstaZero utanför Borås 11 september. Evenemanget vänder sig till praktiserande testingenjörer från fordonsindustrin och leverantörer av testutrustning.
– Det här är en unik möjlighet för alla besökare att träffa leverantörer som normalt är spridda över hela Europa och få chansen att bekanta sig med deras senaste utrustningar, säger Jenny Viklund, på AstaZero, som arrangerar Testers’ Day tillsammans med Provinn.

För tredje året i rad kommer Testers’ Day tillbaka på AstaZero . Evenemanget handlar om testning och verifiering av system och funktioner för förarassistans och självkörande fordon.

– Det finns många liknande evenemang som fokuserar på forskning och framtid, men med Testers’ Day vänder vi oss till de praktiserande testingenjörerna, som arbetar mer ur ett nutidsperspektiv, säger Jenny Viklund.

Testers’ Day är en mötesplats för fordonsutveckling, kommunikation och positionering som visar färdiga produkter som kan användas direkt för att testa och verifiera ny teknik.

 

Dagen inleds med ett par korta seminarier som är av allmänt intresse, som exempelvis trender eller lagkrav som kan påverka det dagliga arbetet. Därefter arrangeras ett 10-tal workshops där besökarna får gå runt i små grupper och fördjupa sig i de senaste nyheterna.

– Det unika är att alla leverantörer får chans att visa upp sina produkter för mindre grupper och både kan visa på funktion och ha en dialog med besökarna.

 

Redan är ett flertal namnkunniga leverantörer klara, bland annat 4activeSystems, Oxford Technical Solutions, Moshon Data och AB Dynamics.

– Det här är några av de 10-tal högintressanta leverantörerna som kommer att finnas på plats och visa de absolut senaste produkterna inom testning och hur de används, berättar Torbjörn Persson, VD på Provinn som ansvarar för innehållet på Testers’ Day.

 

I år görs en lite extra satsning för att utveckla evenemanget.

– Vi ser att det finns en stor potential i det här konceptet och satsar bland annat på fler leverantörer och förbättrad kommunikation. Om satsningen faller väl ut kommer vi att titta på möjligheterna att växa ytterligare nästa år, säger Jenny Viklund.

 

Fakta om Testers’ Day 2019:

 

När: 11 september

Var: AstaZero, Sandhult utanför Borås

Vem: Testingenjörer från bland annat fordonsindustrin och leverantörer av testutrustning

Anmälan: Görs på webbsidan www.testersday.com

Arrangörer: AstaZero och Provinn AB