Information från svenska IEEE EMC (mars 2018)

Ett nytt år har dragit igång . med en rivstart. Mer än två månader har gått och tiden har bara försvunnit. Tyvärr på annat än föreningsengagemang, men hoppas på ändring när våren nu närmar sig. Styrelsen kommer inom kort ha en avstämning, jag hoppas att årets mötesplanering klarnar något sedan.

Vi har ju inte haft någon träff sedan förra gången jag skrev här så jag har inte så mycket nytt att komma med. Jag tänkte därför passa på att göra reklam för andras organisationers event. Förutom våra egna möten så händer det en del annat inom vårt område framöver.

  • Electronic Environment genomförs som vanligt parallellt med S.E.E. mässan i Kista i april, denna gång med ett upplägg med workshops och utbildningar.
  • Swedish Microwave Days som bland annat har rötter i AntennEMB symposiet arrangeras i Lund i maj.
  • I juni går Swedish Communication Technology Workshop i Linköping.
  • Till hösten har vi som vanligt IEEE EMC konferensen i juli/augusti, denna gången i Long Beach, samt…
  • EMC Europe som går i Amsterdam i slutet av augusti.

Även inom IEEE finns det annat än EMC-gruppen att engagera sig i. Många av er är medlemmar i fler chapters än EMC, men det finns tre IEEE-organisationer som sträcker sig över alla teknikområden också: Student Affinity, Young Professionals och Women in Engineering. Jag själv passar inte in i någon av grupperna, men jag är övertygad om att dessa är intressanta och givande nätverk att delta i.

 

Christer Karlsson

Ordf. Swedish Chapter IEEE EMC