Information från svenska IEEE EMC (sept 2017)

Det har varit en intensiv . sommar för många av medlemmarna. Det nya radiodirektivet trädde formellt i kraft i juni både tillverkare av produkter och testlabb, har haft fullt upp. Vi hade ambitionen att få ihop ett medlemsmöte med RED som tema kring sommaren men detta hanns inte med i all brådska.

EMC Europe har just avslutats i Angers, Frankrike . Jag hade inte själv möjlighet att delta i år, men det svenska deltagandet sägs varit starkt med flera presentationer.

IEEE är på väg att starta upp en ny tidning inom vårt område. IEEE Journal on Electromagnetic Compatibility Practice and Applications kommer den att heta och ska enligt planen komma ut med första numret under nästa år. Jag har inte så mycket mer information än så men namnet låter lovande. Jag tror att många av er medlemmar tycker att IEEE Transactions on Electromagnetic Compatibility är för vetenskaplig och IEEE Electromagnetic Compatibility Magazine är för fokuserad på interna IEEE-aktiviteter. Den nya tidskriften kan förhoppningsvis fylla en lucka som delvis här i Sverige fylls av Electronic Environment.

 

Nu kommer snart uppmaningarna från IEEE om att förnya medlemskapet. Jag fyller härmed på i den kören och hoppas även att nya medlemmar tillkommer. Den senaste medlemslistan säger att vi har växt något vilket självklart är trevligt att se. Jag välkomnar de nya eller nygamla medlemmarna till IEEE och hoppas se er på årsmötet senare i höst.

 

Christer Karlsson
Ordf. Swedish Chapter IEEE EMC