Information från svenska IEEE EMC (Mars 2017)

Förra gången . nämnde jag att det är en ny hemsida på gång. Den är nu uppe och på väg att fyllas med innehåll (sites.ieee.org/sweden/emc-chapter). Den stora fördelen är att vi nu själva kan administrera innehållet på vår sida men det innebär också att alla brister i informationen på sidan också är vårt eget fel. Sidan blir alltså vad vi gör den till, har ni förslag på vad som borde finnas där så hör av er till mig. Vi kommer även att kunna fortsätta att lägga ut presentationer från våra möten så att alla ni som inte haft möjlighet att närvara ändå kan ta del av materialet.

Nästa möte håller i skrivande stund på att spikas så förhoppningsvis har ni redan fått en inbjudan när ni läser detta. Det kommer att äga rum i Växjö den 6 april med RÖS som tema, och har ni inte fått någon inbjudan till detta så hör av er till mig. Som vanligt vill jag också uppmana alla att komma med förslag på teman och platser för kommande möten.

 

Förra året gjorde en vaken medlem mig uppmärksam på ”EMC Legacy” som var ett projekt där alla konferens-bidrag från IEEE International Symposiums on EMC under perioden 2000-2014 gjordes fritt tillgängliga för medlemmar via USB-minne eller DVD. Nu har det projektet fortsatt med en del 2 där även bidrag från 1964-1999 finns med. Mer information, även om hur ni får tillgång till en kopia finns i IEEE Electromagnetic Compatibility Magazine nr 3 2016.

 
Christer Karlsson
Ordf. Swedish Chapter IEEE EMC